Mijn naam is Karin. Ik ben moeder van twee pubers en woon in de Betuwe.

Van oudsher ben ik al graag bezig met lekker eten en een goed glas wijn, maar rond het jaar 2000 kwam ik voor het eerst bij een wijnmaker. Ik woonde toen in Duitsland vlakbij de Rijn. In het weekend reden we met de auto de veerpont op en stonden dan in Rheinhessen; het grootste wijngebied van Duitsland.
Daar, op de binnenhoven van de grote wijnboerderijen, boden de boeren hun eigen wijnen aan in combinatie met heerlijk eten. De sfeer en de fijne smaken staan me nog altijd bij. Pas jaren later en weer terug in Nederland ben ik mijn eerste wijncursus (SDEN3) gaan volgen. En die smaakte letterlijk en figuurlijk naar meer!

In 2020 ben ik daarom begonnen aan de vinologenopleiding van de Wijnacademie. Een jaar later had ik mijn examens behaald en was Register Vinoloog. Maar ik had zoveel meer…. Een fantastisch jaar beleefd, nog meer ondergedompeld in wijn en wijnkennis, mensen met dezelfde passie ontmoet en de drive om te blijven proeven en leren over wijn.

Want wat is er nu zo fascinerend aan ‘druivensap’?? Voor mij is het een combinatie van de smaak van wijn, het ambacht van het wijn maken, de invloed van geschiedenis op wijn en wijnstreken en de ‘zijverhalen’ die erbij horen.

Ik wil graag mijn enthousiasme over wijn ook aan jou overbrengen!

Neem contact met mij op, om je wensen te bespreken : info@wijnkaatje.nl of gebruik het contactformulier.